Ткачук Василь Іванович


Ткачук Василь Іванович працює в ІПМ НАНУ з 1975 року механіком високої кваліфікації першої категорії відділу № 26, а з 1988р. на посаді провідного інженера-технолога відділу № 42, а потім – головним хіміком відділу № 67.
Він є кваліфікованим фахівцем в області фізичного матеріалознавства. За час роботи проявив себе як грамотний, кваліфікований фахівець. При його особистій участі отримано ряд матеріалів з унікальними властивостями, що не мають аналогів у світовій практиці.
У лабораторії № 67 працює в групі “Механохімічної активації і диспергування матеріалів”.
Відмінними його рисами є висока працездатність і сумлінне відношення до роботи.
З 1993 року член програмного оргкомітету серії міжнародних конференцій “Водневе матеріалознавство та хімія вуглецевих наноматеріалів” (ICHMS), що проводилися раз на два роки в Криму.

+38(044)205-79-36 (Головний хімік, Відділ № 67 Водневого матеріалознавства та вуглецевих наноструктур, Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).
Tkachuk.v.i@nas.gov.ua (Національна академія наук України).
Shurzag@ipms.kiev.ua (Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).

Наукові відзнаки

До 10-річчя відділу № 67 нагороджено грамотою Директора ІПМ, а також за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю, а також за активну участь у громадському житті та в честь 25-ти річної річниці відділу № 67 нагороджений почесною грамотою.

У 2004 році відзначен Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.

У 2014 році відзначен Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнення в науково дослідницької діяльності та особистий творчий підхід до вирішення наукових питань в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.

У 2019 році відзначен Академіком Солонін Ю.М. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.