ЕК-2011: Електричні контакти та електроди

19 - 23.09.2011

Кацивелі, Крим, Україна



Тематика

1. Контакти, що комутують (електроди). Фізико-хімічна природа явищ, що супроводжують розряд між ними в різних середовищах. Масоперенос у міжэлектродному проміжку.
2.Особливості структурних і фізико-хімічних перетворень у приповерхніх шарах під впливом розряду. Роль вторинної структури в робочому шарі у формуванні функціональних властивостей контактів.
3.Моделювання поширення тепла в композиційному матеріалі під впливом дугового розряду - як можливість обґрунтування необхідної дисперсності вихідної структури композиційних матеріалів для контактів і конструювання матеріалу контакт-деталей.
4.Наукове обґрунтування принципів вибору складу, властивостей, технології виготовлення контактів.
5. Стендові випробування електричних контактів. Умови їх ефективного використання.
6.Ковзні електричні контакти. Композиційні матеріали для них. Наукові основи вибору технології виготовлення. Методи випробування.
7. Кореляційні дослідження властивостей вихідних матеріалів і функціональних властивостей електричних контактів. Вибір параметрів контролю контактів і їх сертифікація.
8. Нові технологічні прийоми і роль нерівноважного стану матеріалу, вторинної структури в робочому шарі контактів (електродів) у формуванні їх функціональних властивостей.
9.Матеріали для робочого інструмента электротехнічного обладнання (контактних зварювальних машин, копіювально-прошивальних верстатів,устаткування для электроіскрового нанесення покритів та інш.).
10.Роль процесів пайки (пайки-зварювання) у формуванні контактних вузлів. Методи неруйнівного контролю.
11.Проблеми використання вторинної сировини у виробництві матеріалів електротехнічного призначення. Методи переробки і контролю порошків і матеріалів.


Співорганізатори

Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича НАНУ, Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Московський енергетичний інститут, Національної академії наук України, ТОВ «Інтем», Російське науково-технічне товариство енергетиків і електротехніків, Білоруський державний університет, ЗАТ «Системи енергоекологічної безпеки», ТОВ НПП "Електронно-променеві технології, устаткування в машинобудуванні"


Оргкомітет

Мінакова Р.В. (ІПМ НАНУ,Україна), Скороход В.В. (ІПМ НАНУ,Україна), Шоффа В.М. (МЕІ,Росія)


Контакти

ІПМ НАНУ (Київ, Україна),

Україна, 03680, м. Київ-142, вул. Кржижановського, 3, лаб. 29 
Тел: +380(044) 424-24-74 
Факс: +380(044) 424-21-31 
Email: 29min@ipms.kiev.ua 
Д.т.н. Мінакова Р.В.