VIII міжнародна Самсонівська конференція

MSRC-2022: Materials Science of Refractory Compounds

24 - 27.05.2022

Київ, Україна


24-27 травня 2022 року відбудеться VIIІ Міжнародна Самсонівська конференція “Materials Science of Refractory Compounds
 (MSRC-2022)

Конференція носить ім'я видатного вченого Григорія Самсонова - одного з основоположників матеріалознавства тугоплавких карбідів, нітридів, боридів, силіцидів тощо. Під його керівництвом синтезовано та детально охарактеризовано понад 400 тугоплавких сполук. Тугоплавкі сполуки здатні працювати в екстремальних умовах, таких як високі температури і тиск, агресивні хімічні та радіаційні середовища. Сьогодні матеріали на основі тугоплавких сполук знайшли широке застосування в багатьох галузях промисловості, зокрема в авіа- та ракетобудуванні.


Тематика

  • електронна структура та властивості тугоплавких сполук;
  • композиційні та керамічні матеріали на основі тугоплавких сполук;
  • низькорозмірні тугоплавкі матеріали;
  • захисні покриття та інженерія поверхні.

Мета конференції: сприяння обміну ідеями та обговорення наукових результатів у створенні, дослідженні та застосуванні матеріалів на основі тугоплавких сполук: карбідів, боридів, нітридів, силіцидів та інше.

Офіційна мова конференції: англійська.

 


Співорганізатори

Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» МОН України (КПІ) та Українське матеріалознавче товариство ім. І. М. Францевича (УМТ).

 


Реєстрація

Місце проведення: конференція відбуватиметься в гібридному режимі (он-лайн та оф-лайн участь) з основним місцем проведення в м. Києві (КПІ).

Для участі в конференції необхідно подати тези доповідей до 15 березня 2022 року за посиланням https://umrs.org.ua/activities/conferences/msrc-2022/abstracts-submission-msrc-2022/

З більш детальною інформацією про конференцію MSRC-2022 можна ознайомитись на сайті конференції