ІПМ НАНУ ім. І.М.Францевича
 

Шановні науковці Інституту підтримаємо вказані в листі проекти!

10.9.2020 Новини НАНУ

Шановні науковці Інституту!

На засіданні Президії НАН України було вирішено підтримати вказані в листі проекти.

Уже більше трьох років в Києві працює Лекторій «Дійсна наука», організовавний науковцями НАН України - ентузіастами справи популяризації науки (https://www.facebook.com/RealScienceU/). Щороку в рамках Лекторію в Будинку вчених НАН України відбувається близько ЗО науково-популярних лекцій для школярів, студентів, широких верств населення на найрізноманітніші теми з математики, механіки, фізики, молекулярної біології та ін. Лектори - відомі вчені, у тому числі академіки НАН України, доктори і кандидати наук. З метою розширення аудиторії, ширшого залучення цікавих лекторів та організації лекцій в школах Києва, а також для забезпечення якісних відеозаписів та поширення лекцій в соціальних мережах, організатори лекторію подали аплікацію на грант Громадського бюджету Києва 863 «Дійсна наука для Києва» (https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/16/863).

 

За правилами конкурсу проект буде допущений до наступного етапу, якщо набере не менше 285 голосів підтримки.

Голосування триватиме до 15 вересня.

Президія НАН України закликає науковців підтримати цю шляхетну подвижницьку справу і взяти участь в електронному голосуванні (інструкція для голосування розміщена за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Zf1D4cJDDRM)

Підтримки потребують також проекти:

1455 «Наукові пікніки в Україні» https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/16/1455, який включає проведення чотирьох науково-популярних заходів - «Медичні пікніки», «Наукові пікніки» та «Дні науки» (навесні й восени). Для цього проекту потрібні 375 голосів;

1456 «Науковий сквер» https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/16/1456(потрібні 1500 голосів), / які подані на конкурс організаторами «Днів науки» та «Наукових пікніків» за участі громадського об’єднання Unia Scientifica.