ІПМ НАНУ ім. І.М.Францевича
 

Загальні збори Національної академії наук України

2.4.2016 Новини НАНУ

14 квітня 2016 р. у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка відбулися Загальні збори Національної академії наук України.
Зі Звітною доповіддю за дорученням Президента НАН України Б.Є. Патона виступив Перший віце-президент Академії А.Г. Наумовець.

 

У ній, а також у виступах віце-президента НАН України А.Г. Загороднього та головного ученого секретаря Академії В.Л. Богданова, серед іншого, згадувалися й здобутки Відділення фізико-технічних проблем матеріалознавства, і в т.ч. Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича, а саме створення зміцнених нанооксидами високоентропійних сплавів, участь у проектах Державної цільової науково-технічної програми «Нанотехнології та наноматеріали», Цільової науково-технічної програми НАН України «Дослідження і розробки з проблем підвищення обороноздатності і безпеки держави» та ін. Директор ІПМ НАН України Ю.М. Солонін та інші повноважні представники Інституту взяли участь у голосуваннях за низку постанов Загальних зборів, і в т.ч. за затвердження нової редакції Статуту Академії та Звернення Зборів до Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України стосовно потреби неухильного дотримання норм Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» у частині збільшення фінансування потреб Академії тощо.
На завершення Зборів академік НАН України А.Г. Наумовець вручив кращим науковим працівникам різних галузей низку премій Президії, і в т.ч. ім.В.І.Трефілова (її за спільний із працівниками Інституту надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля НАНУ цикл праць «Високофункціональні матеріали і технології їх застосування в ендопротезах суглобів людини» одержала старший науковий співробітник ІПМ Наталія Володимирівна Ульянчич).