ІПМ НАНУ ім. І.М.Францевича
 

НАКАЗ №49 від 07_квітня_2021 року Про посилення заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та введенню обмежувальних заходів в ІПМ НАНУ                                                 

7.4.2021 Новини ІПМ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ НАУК УКРАЇНИ
ІНСТИТУТ ПРОБЛЕМ МАТЕРІАЛОЗНАВСТВА
ім. І.М. Францевича
м. Київ

Н А К А З

«_07_»_квітня_2021 року                                                          №  49

Про посилення заходів щодо запобігання поширенню
гострої респіраторної хвороби COVID-19,
спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2
та введенню обмежувальних заходів в Інституті проблем матеріалознавства
ім. І.М. Францевича НАН України
(далі – Інститут)

На виконання рекомендацій Президії НАН України (лист від 02.04.2021 р. № 17/588-8 та Розпорядження Президії НАН України від 19.03.2021 р. № 164), приймаючи до уваги вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236, а також набранням чинності змін до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про охорону праці», з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

Н А К А З У Ю:

  1. На період дії у м.Києві локдауну започаткованого з 05.04.2021 продовжити дистанційний режим праці для всіх співробітників Інституту.
  2. У продовж робочого часу у період карантинних заходів (локдауну), визначений у цьому наказі, співробітники Інституту зобов’язані виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором, посадовими інструкціями та функціональними обов’язками, відповідати на телефонні дзвінки керівництва Інституту та керівника відповідного  підрозділу, передавати повідомлення, що надходять електронною поштою або іншими засобами Інтернету та телефонного зв’язку й оперативно відповідати на них.
  3. Безпосередній керівник підрозділу особисто контролює та відповідає, як співробітник дотримуються вимог пункту 2 цього наказу.  Якщо працівник без поважної причини порушить ці вимоги, безпосередній керівник зобов’язаний подати доповідну записку директору Інституту для подальшого розгляду та прийняття відповідного рішення.
  4. Заборонити присутність працівників на робочих місцях без документального оформлення відповідно до цього наказу та норм діючого законодавства (самоізоляція, наявність графіку, дистанційна робота, лікарняний тощо).
  5. Головному механіку, головному енергетику, відділу матеріально технічного забезпечення, експлуатаційно-технічному відділу, головному бухгалтеру, завідувачу планово-виробничого відділу, завідувачу відділу кадрів, ученому секретарю та керівникам інших забезпечувальних та допоміжних  служб та підрозділів Інституту організувати роботу співробітників відповідних підрозділів у режимі чергування.
  6. Керівникам наукових підрозділів взяти до уваги наступне:
  • на визначений період всі дозволи на роботи у позаробочий час скасовуються;
  • доступ до приміщень Інституту буде обмежений для всіх співробітників Інституту, окрім обслуговуючого та технічного персоналу, а також випадків термінової необхідності підтримки технологічного обладнання.
  1. Начальнику сторожової охорони відділу № 94 Оздобі О.В  посилити пропускний режим Інституту шляхом обмеження доступу на територію та в корпуси Інституту сторонніх осіб.
  2. Контроль за виконанням вимог розпорядження покласти на керівників структурних підрозділів Інституту.
  3. Контроль за цього наказу залишаю за собою.

Директор Інституту

академік  НАН України                                                                   Ю.М.Солонін