ІПМ НАНУ ім. І.М.Францевича
 

Про роботу Інституту  в умовах воєнного стану в Україні 

11.3.2022 Новини НАНУ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ НАУК УКРАЇНИ
ІНСТИТУТ ПРОБЛЕМ МАТЕРІАЛОЗНАВСТВА

ім. І.М. Францевича
м. Київ

Н А К А З

«24» ___лютого___2022 року                                         № __________     

Про роботу Інституту 
в умовах воєнного стану в Україні 

У зв'язку із введення на всій території України воєнного стану відповідно до Указу Президента України Про введення воєнного стану в Україні від 24.02.2022 р. №64/2022, затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України Про введення воєнного стану в Україні, керуючись розпорядженням Президії НАН України №143 від 24.02.2022 р. Про роботу установ, організацій і підприємств НАН України в умовах воєнного стану в Україні, рекомендацій щодо організації робочого процесу передбаченого листом Відділення фізико-технічних проблем матеріалознавства Президії НАН України, на виконання доручення віце-президента НАН України академіка НАН України В.Л.Богданова та з метою забезпечення  діяльності  установ  в умовах воєнного стану, належного оформлення трудових відносин, нарахування  та виплати заробітної плати співробітникам Інститутіту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАНУкраїни,    

Н А К А З У Ю:

 

1. На період дії воєнного стану в Україні з 24.02.2022 року запровадити  дистанційний режим праці для всіх наукових, науково-технічних, науково-організаційних відділів, відділу з бухгалтерського обліку та звітності, відділу кадрів та юридичної служби Інституту. 

2. Відділу охорони об'єкту продовжити роботу у штатному режимі. Дозволити відділу охорони, за погодженням з керівництвом Інституту, залучати для забезпечення цілісності та охорони об'єктів Інституту співробітників інших підрозділів.

3. Для інших підрозділів господарського обслуговування оголосити простій. На час простою згідно статті 113 Кодексу законів про працю України, за працівниками даних підрозділів зберігається середній заробіток. 

4. В разі виникнення виробничої необхідності, співробітники підрозділів господарського обслуговування, що знаходяться в режимі простою, можуть залучатися до виконання обов'язків, передбачених посадовими інструкціями.  

5. Інженерній службі (відділ № 85) забезпечити роботу сантехніків та електриків в режимі чергування. Відключити силове енергозабезпечення, водопостачання та систему теплопостачання. Використовувати електроенергію лише в черговому режимі (за виключенням обладнання, яке потребує безперервної наявності силової електроенергії).

6. Головному інженеру, службам відділу № 85 та відділу охорони праці перевірити стан протипожежної безпеки, електричних, водопровідних, каналізаційних систем в підвалах, приміщеннях на горищах і систему освітлення та при необхідності, приймаючи до уваги можливість залучення інших трудових та матеріальних ресурсів,  усувати виявлені недоліки.

7. У продовж робочого часу у період воєнного стану в Україні, всі співробітники Інституту, які перебувають на території України, зобов'язані виконувати обов'язки, передбачені трудовим договором, посадовими інструкціями та функціональними обов'язками, відповідати на телефонні дзвінки керівництва Інституту та керівника відповідного  підрозділу, передавати повідомлення, що надходять електронною поштою або іншими засобами Інтернету та телефонного зв'язку й оперативно відповідати на них.

8. За працівниками, призваними на військову  службу або прийнятими на військову службу за контрактом до Збройних сил України, інших військових формувань, а також тими, які уклали контракт добровольця територіальної оборони, зберігається місце роботи, посада та середній заробіток  на весь час їх перебування у зазначених  формуваннях відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України.

9. Керівникам наукових підрозділів взяти до уваги наступне:

- на визначений період всі дозволи на роботи у позаробочий час скасовуються;

- доступ до приміщень Інституту буде обмежений для всіх співробітників Інституту, окрім обслуговуючого та технічного персоналу, а також випадків термінової необхідності підтримки технологічного обладнання.

10. Начальнику охорони  Оздобі О.В  закрити доступ сторонніх осіб до приміщень.

11. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

В.о. директора Інституту

академік  НАН України                                                     Сергій ФІРСТОВ