Боголєпов Вячеслав Олексійович


В ІПМ НАНУ Боголепов В.О. працює з 2000 р. на посаді провідного інженера.
З лютого місяця 2004 р. на посаді завідуючого сектором, з 2008 р. на посаді головного конструктора. Він є керівником науково-технологічної групи синтезу наноструктурних матеріалів методом піролізу.
З 01.09.2016 Науковий співробітник Відділу № 67 «Водневого матеріалознавства та вуглецевих наноструктур» в Інституті проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України.
З 2004 року - по теперішній час член президії Асоціації Водневої Енергетики в Україні (AHEU).
З 1993 року В"ячеслав Олексійович член програмного оргкомітету серії міжнародних конференцій “Водневе матеріалознавство та хімія вуглецевих наноматеріалів” (ICHMS), що проводилися раз на два роки в Україні та за кордоном.
Також в 2010 році був членом Організаційного комітету міжнародної конференції NATO "Carbon Nanomaterials in Clean-Energy Hydrogen Systems".
Нагороджений грамотою в зв"язку з 10 річним ювілеєм лабораторії 67, а також грамотою в зв"язку 20 річчям відділу 67.
У 2004 році відзначений Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.
У 2014 році відзначений Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнення в науково дослідницькій діяльності та особистий творчий підхід до вирішення наукових питань в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.
Являється співавтором в 57 наукових роботах та в 30 стендових доповідях в тому числі і англійською мовою на міжнародних конференціях. За останні 5 років Статистика цитування складає більше 200. Індекс цитування (Хірша) 8.
Активно займається громадською роботою відділу № 67 ИПМ НАНУ. Приймав активну участь в виконанні наукових тем ІІІ-15-11, ІІІ-13-14, ІІ-13-06 по водневій тематиці.
Маючи досвід вирішення практичних задач, легко орієнтується в технічних питаннях.
В останний час Вячеслав Олексійович активно займається синтезом вуглецевих наноструктур методом піролізу вуглеводнів з використанням різних вуглецьвмістних реагентів.
Ним розроблено технологію синтезу нанотрубок BN, нітриду кремнію та вуглецевих одностінних нанотрубок.
Область наукових інтересів: нанотехнології, водневе матеріалознавство.

+38 (044)205-79-36 (Науковий співробітник, Відділ № 67 Водневого матеріалознавства та вуглецевих наноструктур, Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).
Bogolepov@nas.gov.ua (Національна академія наук України).
Shurzag@ipms.kiev.ua (Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).

 

 


 

 

Наукові інтереси

Нанотехнології, водневе матеріалознавство.

Публікації

  • Экспериментальная оценка полной водородоемкости фуллерита C60
    Д.В.Щур, †С.Ю.Загінайченко, О.Ф.Савенко, †В.О.Боголєпов, Н.С.Анікіна, О.Д.Золотаренко, З.А.Матисіна, Т.Н.Везіроглу, Н.Е.Скрябина (2017) Международный научный журнал «Альтернативная энергетика и экология», #22-24, C.47-62
  • Гідрофуллерит С60Н60
    О.Ф.Савенко, М.О.Поліщук, Д.В.Щур, †С.Ю.Загінайченко, †В.О.Боголєпов, А.П.Помиткін, О.А.Каменецька (2013) Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, Т.11, #1, C.141-160