Лаврів Людмила Василівна


Лаврів Людмила Василівна - Науковий співробітник Інституту проблем матеріалознавства, відділ 67 «Водневе матеріалознавство та вуглецеві наноструктури».
Лаврів Л.В. працює в інституті з 1984 року. Завдяки високій працездатності на базі знань фізико-математичного факультету ПНУ та хіміко-технологічного факультету НТУ «КПІ» поступила в аспірантуру ІПМ. В 1989 році за наукові досягнення здобула ІІ-е місце в конкурсі серед молодих вчених ІПМ НАНУ. В 1996 році успішно захистила дисертацію на тему «Фізико-хімічні дослідження окислення сплавів Cu-Mn і процесу взаємодії продуктів окислення з В2О3 з метою розроблення захисних флюсів для пайки сталей» і здобула учений ступінь кандидата хімічних наук по спеціальності 02.00.04 – Фізична хімія. Володіючи нестандартним мисленням, добросовісністю і почуттям відповідальності на протязі 1990-2014 років успішно справлялась з науково-організаційною роботою відділу на посаді вченого секретаря, а також являлась членом наукового відділення Вченої Ради інституту. Маючи здатність оригінально вирішувати наукові як теоретичні так і практичні задачі, за короткий час освоїла особливості синтезу фуллереноподібних структур, їх застосування в живій і неживій природі, зокрема в медицині. Завдяки чому в 2010 році брала участь в Міжнародному Європейському Конгресі в Ганновері, де виступила з доповіддю і була представлена до нагороди Європейською Академією Природничих наук. Займаючи активну життєву позицію була профсоюзним лідером.
У 2004 році відзначена Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.
У 2014 році відзначена Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнення в науково дослідницької діяльності та особистий творчий підхід до вирішення наукових питань в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.
У 2019 році відзначена Академіком Солонін Ю.М. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.

+38 (044) 205-79-36 (Науковий співробітник, Відділ № 67 Водневого матеріалознавства та вуглецевих наноструктур, Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).
Lavriv@nas.gov.ua (Національна академія наук України).

Наукові інтереси

02.00.04 – Фізична хімія, 02.00.01 – Неорганічна хімія.