Копилова Людмила Іларіонівна


Копилова Людмила Іларіонівна - Старший науковий співробітник Інституту проблем матеріалознавства, відділ 67 «Водневе матеріалознавство та вуглецеві наноструктури». Рік народження: 1948 . Рік початку роботи в установі 1969. h-index (за даними SCOPUS,за даними WoS)-4. Загальний стаж наукової роботи - 25років. Загальна кількість друкованих праць: 105. Пройшла шлях від лаборанта до старшого наукового співробітника. Висококваліфікований спеціаліст в галузі рентгенографії та дифрактометрії матеріалів
Основні напрями досліджень, науково-дослідний профіль: водневе матеріалознавство, хімія гідридів металів, дослідження для розробки технології водневого та геліоводневого перетворення енергії. Проводить структурні дослідження (методом рентгеноструктурного аналізу) порошкових тугоплавких сполучень, компактних та композиційних матеріалів, гідридоутворюючих сплавів типа АВ2 та АВ5 на основі титану та нових матеріалів. Є керівником групи фізичних методів аналізу.
Член Програмного оргкомітету серії міжнародних конференцій “Водневе матеріалознавство та хімія вуглецевих наноматеріалів” (ICHMS). Активно займається суспільною роботою, профгрупорг відділу, член комісії соцстраху ІПМ, член Профкому ІПМ.
З 2004 року - по теперішній час член президії Асоціації Водневої Енергетики в Україні (AHEU).
У 2004 році відзначена Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.
У 2014 році відзначена Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнення в науково дослідницької діяльності та особистий творчий підхід до вирішення наукових питань в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.
У 2019 році відзначена Академіком Солоніним Ю.М. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.

+38 (044) 205-79-36 (Старший науковий співробітник, Відділ № 67 Водневого матеріалознавства та вуглецевих наноструктур, Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).
L.kopylova@ipms.kiev.ua (Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).
L.kopylova@nas.gov.ua (Національна академія наук України).
Shurzag@ipms.kiev.ua (Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).

Наукові інтереси

  • Водневе матеріалознавство.
  • Хімія гідридів металів.
  • Дослідження для розробки технології водневого та геліоводневого перетворення енергії.
  • Проводить структурні дослідження (методом рентгеноструктурного аналізу) порошкових тугоплавких сполучень, компактних та композиційних матеріалів, гідридоутворюючих сплавів типа АВ2 та АВ5 на основі титану та нових матеріалів.

Публікації