Савенко Олександр Федорович


Наукові інтереси

02.00.04 – фізична хімія

Наукові відзнаки

У 2004 році відзначен Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.

У 2014 році відзначен Академіком Скороходом В.В. почесною грамотою за досягнення в науково дослідницької діяльності та особистий творчий підхід до вирішення наукових питань в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.

У 2019 році відзначен Академіком Солонін Ю.М. почесною грамотою за досягнуті успіхи в рішенні наукових проблем і творчий підхід при проведенні досліджень в області водневого матеріалознавства і наноструктурного вуглецю.
 

Біографія

Савенко Олександр Федорович - народився 26 травня 1963 року в селищі Радуль Ріпкинського району Чернігівської області.
З 1970 по 1980 рік учень Радульської загальноосвітньої школи.
У 1980 році вступив у Чернігівський філіал Київського політехнічного інституту на механічний факультет за спеціальністю технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти. У 1985 році закінчив його з набуттям кваліфікації інженера-механіка.
У 1985 році за розподілом направлений працювати до Київського авіаційного об”єднання на посаду інженера-технолога до другого цеху основного виробництва.
З 1985 по 1987 рік відбував військову строкову службу у місті Харкові. Рядовий військової частини 65408.
У 1987 році відновлений у Київському авіаційному об”єднанні на посаді інженера-конструктора у відділі механізації та автоматизації де працював до жовтня 2000 року.
З 2000 року по теперішній час працюю у інституті проблем матеріалознавства ім. Францевича НАН України на посадах від інженера-конструктора до старшого наукового співпрацівника.
З 2004 року - по теперішній час член президії Асоціації Водневої Енергетики в Україні (AHEU).
У квітні 2013 року захистив дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата хімічних наук за спеціальністю фізична хімія і темою “Особливості гідрування фуллеріту С60”.
Науковий саж 14 років.
Загальна кількість друкованих праць - 58.

+38(044)205-79-36 (Старший науковий співробітник, Відділ № 67 Водневого матеріалознавства та вуглецевих наноструктур, Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).
Savenko@nas.gov.ua (Національна академія наук України).
Shurzag@ipms.kiev.ua (Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича Національної академії наук України).

Публікації